Hamilelikte kan testleri hakkında bilmeniz gerekenler

Kan testi hamilelik değerleri nedir nasıl anlaşılır ?

Aslında bunu kendi başınızada yapabilirsiniz sevgili hanımlar. Birazdan yazımızın altından sizlere sunacağımız değerlere bakarak kaç haftalık hamile olduğunuz hususunda net bir bilgiye sahip olabileceksiniz.

Hamilelik oluştuktan yani sperm hücresi yumurtayı dölledikten sonra bu gebelik ürünü bhCG adı verilen bir hormon salgılamaya başlar. bhCG düzeyleri döllenmeden yaklaşık 1 hafta sonra kanda normalde olduğu seviyelerin üstüne çıkmaya başlar. Gebe olmayan bir kadında kandaki bhCG seviyesi 0-10 mIU/ml’dir. Seviyenin 10 dan yüksek olması gebelik lehinedir. Kan bhCG seviyesi belirli bir miktarın üstüne çıkınca idrarda da saptanabilir.

İşte gebelik testlerinde aslında bu hormonun seviyeleri ölçülür. gebelik dışında bazı hormon salgılayan tümörler de bu hormonun kan seviyelerini yükseltebilir. Gebeliğin takibi esnasında bhCG artışları gebelik ürününün sağlığı hakkında bilgi verir. Yine ektopik gebeliğin tanısında son derece önemlidir. Mol gebeliklerde de gebelik sonlandırıldıktan sonra tam bir iyileşmenin elde edilip edilmediği seri halde yapılan bhCG ölçümleri ile sağlanır. Normal bir gebelikteki bhCG değişimleri tabloda gösterilmiştir.Burada iki ayrı otörün kabul ettiği normal değerler bir arada gösterilmiştir.

Son adet tarihinden itibaren geçen hafta sayısı HCG (mIU/ml)

(INCIID)

HCG in mIU/ml

(Quest)

3 hafta 5 – 50          9 – 130
4 hafta 3 – 426        75 – 2,600
5 hafta 19 – 7,340      850 – 20,800
6 hafta 1,080 – 56,500    4,000 – 100,200
7 – 12 hafta 7,650 – 288,000    11,500 – 289,000
13 – 16 hafta 13,300 – 254,000    18,300 – 137,000
17 – 24 hafta 4,060 – 165,400     1,400 – 53,000
25 – 40 hafta 3,640 – 117,000     940 – 60,000

Bir önceki yazımız olan Beta Hcg değerleri ne zaman yükselir başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Bu konumuzla İlgili aramalar:

hamilelik kan testi,hamilelikte kan testi,gebelik kan testi,kan testi hamilelik,hamilelik kan testi değerleri,kan testinde hamilelik nasıl anlaşılır,reglden 12 gun once kan degeri 0 100 iyimi,kan testi,kanda gebelik testi,Kan testinde gebelik nasıl anlaşılır,

“Beta HCG testi örneği” için 2.954 yorum

  1. sudiye mengi diyor ki:

    Merhaba kan testi yaptırdım sonuç 0.38 çıktı acaba hamilemiyim yardımcı olursanız sevinirim

  2. zehra diyor ki:

    slm hocam

  3. kübra diyor ki:

    mrb hocam ben tüp bebek yaptırdım 12.günümde testim 92 çıktı iki gün sonra 232 çıktı tekrar iki gün sonra yaptım 462 çıktı sizce normalmi bebek saglıklımı dış gebelik olurmu yardımcı olursanız sevinirim tşler

  4. sibel diyor ki:

    Merhaba ben bi konuda yardim almak istiyorum kafam cok karisti simdi ben en son 12 mayista adet oldum daha sonra esimle haziranin 5 inde iliskiye girdik suanda adetim 12 gun gecikti ve kan testinde degerim 109.90 cikti kac haftalik hamile sayiliyorum son adet tarihimdenmi hesaplaniyor cvp verirseniz sevinirim

  5. zeynep diyor ki:

    meraba adetim 2 gün geçti kan testi yaptırdm sonucu 0,19 gebelik varmı tekrrdan yptrmama gerek varmı

  6. halime diyor ki:

    merhaba benim de adetime 5 gün kala kan verdim miğde bulantılarımdan dolayı şüphelendim 48,55 çıktı hamilesiniz haftaya bi daha kan ver dediler ama kaç haftalık olduğunu bilmiorum ? yardımcı olurmusunuz ?

    • Beyza diyor ki:

      Merhaba muhtemelen 3 haftalık gebesiniz.Lakin her değere gebelik var diyemeyiz.Gebeliğin seyri hakkında bilgi edinmek için doktor takibinde olun

  7. fatime kaplan diyor ki:

    BANA YARDIMCI OLURMUSUNUZ H22605 KAN TESTİ SONUCU BU NE DEMEK BEBEK VARMI YOKMU

  8. nazan diyor ki:

    beta-hcg değerim 0,0 çıktı yalnız testtin yanında yazanlar aklımı çok karıştırdı.yardımcı olurmusunzuz.

  9. fatma diyor ki:

    ben mayıs 5 şinde transfer işlemi yaptım mayıs 21 de deyerler 470 çıktı haziran 11 de 15000 çıktı hocam sizce bu deyer tehlikelimü kulan dığım ilaçlar progestan 100 günde 15 kapsül elevit günde 1 kapsül clexane 4000 gündebir enjektor folıx plus günde 1 kapsül acaba bu deyerler ani yükselmesi bu ilaç larmı teşekür

  10. zeynep diyor ki:

    merhaba 7 mayıs adetımn baslangıcı 18 mayısta evlendım ve 6 hazıranda test yaptrdım beta hcg degeri 800,2 çıktı normal midir acaba ve kaç haftalık oluyor

    • Beyza diyor ki:

      Merhaba 4 + 6 günlük gebesiniz.Gebeliğin seyri için sadece hcg yetersizdir.Doktor takibinde olun.Sağlıklı gebelik geçirmeniz dileğimle

  11. zeynep diyor ki:

    merhaba 7 mayıs adetımn baslangıcı 18 mayısta evlendım ve 6 hazıranda test yaptrdım beta hcg degeri 800,2 çıktı normal midir acaba ve kaç haftalık oluyor cvp verirseniz sevınrım

  12. meryem diyor ki:

    merhaba ben adetime 10 kala bir baygınlık geçirip acile gittim hamilelik şüpesiyle doktor test yaptı beta hcg 0.7 çıktı şüpeli dedi tekrar yaptırmamı istedi bende adetime 5 gün kala tekrar yaptırdım ve sonuç 1.5 çıktı..doktor negatif dedi ama bende sanki adet olacakmışım gibi tüm belirtiler var fakat çok daha farklı bu ay kasık ağrısı baş dönmesi mide yanması ve gögüslerimde şişlik ağrı var sizce sonuç negatifmi gerçekden..acil cevap verirseniz çok sevinirim

    • Beyza diyor ki:

      Merhaba belirtilere dayanarak gebelik teşhisi olmaz.Gecikmeniz olursa hcg testini tekrarlayın Sevgiler

  13. eda diyor ki:

    Mrhabalar 03.06.2014 tarihinde kan testi yaptırdım 3,5- 4 haftalık gebelik ve değer 800 çıktı doktorum 2 gün sonra tekrar yaptır dedi 05.06.2014 tarihinde tekrar yaptırdım değer 1004.39 çıktı değerler sizce normal düzeydemi yoksa herhangi bir ters giden durum var mı ? Teşekkürler

    • admin diyor ki:

      Selamlar Eda,

      Hayatım hiç sıkıntı yapma test sonucu gayet yerinde gibi görünüyor. Aslında iki gün ara ile diyorsunuz ama yaptırdığınız saatin de önemi var. Misal sabah 8 de yaptırdı iseniz iki gün sonra da aynı saatte yaptırmanız daha net sonuçlar ortaya koyacaktır. Sorun görmüyoruz. Lütfen test sonucunu doktorunuzla da paylaşınız.

      Saygılar.

  14. özlem diyor ki:

    merhabalar ben 20 mayısta dondurulmuş embriyom ile transfer yapıldı. 2 hafta sonra kan tahlili yap dedi doktorum. 3 haziranda yani bugün yaptı 16.8 çıktı acaba hailelik var mı lütfen cevap yazın

    • admin diyor ki:

      Merhabalar Özlem,

      Evet hayatım bu sonuca göre hamilelik başlamış, lütfen değerleri bir kez daha test yaparak kontrol ediniz. Rakkamların 30-40 ve üzirende çıkmasıyla dahada ümitlenebilirsiniz inşallah.

      Saygılar.

  15. seda aydın diyor ki:

    benim günüm 1 hafta geçti kan testinde hcg 0.07 çıktı doktorum amilyatta olduğu için pazartesiye gösterin dediler eczaneye sordum yok dedilr ama sonuçta (p) yazıyodu pozitif mi acaba diye düşünmeye başladım lütfen yardımcı olun :(

  16. ebru diyor ki:

    eltim tüp bebek yaptırdı 12. gün gebelik görünmedi 17.gün oldu henüz adet olmadı gebe olabilirmi

  17. asya nur diyor ki:

    Merhabalar, benim adetim 2 gun gecikti kan testi yaptirdim 1.20 cikti .hamilelik olabilirmi

  18. Baran diyor ki:

    slm hacam benim esim 19 martta adet gunuydu ama olmadi 28 nisanda hamilelik testi yapti birinci cizgi netti ikinci cizgi bulanikti ve sonra gitti ve 4 mayista gene test yaptik ama tek cizgi cikti daha da adetleri gelmedi acaba hamilelik sansi ne kadar acaba bilgilendirirseniz sevinirim

  19. ebru diyor ki:

    Merhaba,

    20 Martta yapılan kan tahlilimde <0.100 çıkmıştı. 21 Nisan'da regl oldum. 05/05/2014 tarihindeki tahlilimde ise beta-hcg 7,45 çıktı.Değerlerin yazıldığı tablo da şöyleydi. Sizce hamile olma ihtimalim var mı?

    gebe olmayanlarda 0-7 mlU/ml
    3 HAFTA 5,8- 71,2 mlU/ml
    4 HAFTA 9,5- 750 mlU/ml
    5 HAFTA 217-7138- 750 mlU/ml

  20. muazzez diyor ki:

    arkadaşlar benimde şöyle enteresan bi durumum var son adet günüm 28 marttı 30 nisanda idrar testi yaptım çıkmadı içim rahat etmedi sağlık ocağında kandan baktırdım pozitif çıktı ama beta hcg 14 çıktı,kadın doğuma gittim ultrasonda gözükmedi kimyasal gebelik olabilir dedi tekrar kan testi yaptırdım 182 çıktı bugün tekrar gel dedi yani nasıl bi durum anlayamadım canım çok sıkıldı olumlu yorumlarınızı bekliyorum….

  21. tugce diyor ki:

    beta hgc 188.6 reglme 10 gun var gebemıyımm
    acıll cevap lutfennnnnnn

  22. CEREN diyor ki:

    merhaba adetime 2 gün kala test yaptırdım 90 çıktı idrar da yaptım bir çizgi hafif çıktı hamilemiyim acaba

  23. meltem diyor ki:

    salı akşamıkasıklarımda agrı oldu ve doktor hamilelik testi yaptırdı ve sonucu 1.35 cıktı ve ertesi gün bi doktora gittim ve hamilelik görünmüyo dedihamilemiyim bana cevap yazarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler

  24. SENAY diyor ki:

    Hormon
    Beta-hCG + > 1000.0 mIU/mL H(0 – 5) SONUCUM BU HAMİLEMİYİM

  25. Aysegul diyor ki:

    Merhaba 14 mart adetimin ilk gunu 14′nde olmam gerekiyordu kandan baktirdim 4.30 daha sonra yaptirmamsa ise 2.0 cikti sag yumurtam ve belim agriyor adet gunumden bu yana baska belirti yok hamilemiyimdir..

    • Beyza diyor ki:

      Merhaba epey gecikmeniz var gebelik söz konusu olsaydı değerde görülürdü.Gebelik söz konusu değil jinekoloğa görünmenizi öneriyorum

  26. medine diyor ki:

    merhaba adet günüm gecikti kan testim 1,85 idrar testim çift çizgi kasıklarda ağrım war sizce hamilemiyim kızlar yardımcı olun lütfennn

  27. ozlem diyor ki:

    Slm arkadaslar bisi merak ediyorum ve cokda kotuyum nisan 18 de beta hcg 0.22 cikti bugun 21 mayis tekrar beta hcg 1.20 cikti:(( 10 gun var adetime en son 1 nisan adet oldum sizce degisirmi deger :(( acil cevap lutfen

    • Beyza diyor ki:

      Beklenen adetinizde gecikme yaşarsanzı test yapın.Gecikme olmadan yapılan testler değerlendirilmez

  28. emine diyor ki:

    merhaba hocam ben kan testi yaptırdım hcg değeri 821.18 poz çıktı buna göre kaç haftalık hamileyim ayrıca sancılarım çok ve sürekli esniyorum bu sancılar normal mi ben hastalığımda da çok şiddetli sancılar çekerdim bunlarda ona benziyor.

  29. zeynep diyor ki:

    merhaba ben 1.5 yıllık evlıyım ve 1 yıldır korunmasız ılskı yapıyoruz ama olmuyo. 22 yasındayım doktora gıttıgımde gereklı testlerı yapar mı ve gıttıgımde ne demem gerekli?? en son adet donemın 11 nısan 2014 yumurtlamam ne zman gerceklesır sımdıden tsk ederm.

  30. Selin diyor ki:

    Merhaba hocam, ilişkinin 10. gününde beta hcg testi yaptırdım sonuç 0.1 NEG çıktı önümüzdeki günlerde test yapırmama gerek var mı?

  31. ebru diyor ki:

    Merhaba ben 15 martda kürtaj oldum hala adet olmadım adet sancısından fazla ağrım oldu geçikme kürtajdan olabilirmi nezaman test yaptırmalıyım 16 ve 17 sinde test yaptim negatif çikti ama ben hala endişeleniyorum

    • Beyza diyor ki:

      Kürtaj sonrası jinekolojik muayeneden geçmedinizmi?Gecikme kürtaj kaynaklı olabilir doktorunuzla görüşün

  32. DENİZ diyor ki:

    ARKADAŞLAR MERHABA HERKESE BEN ŞUBATIN 13 DÜŞÜK YAPTIM KİMYASAL GEBELİK DEDİLER BANA MARTIN 13 DE NORMAL HASTALANDIM AMA BU AY ADETİMİN ÜZERİNDEN 4 GÜN GEÇTİ VEDE GÖGÜS ÇEVREM GENİŞLEDİ UCLARIDA SIZLIYO DOKUNDUGUMDA AMA ARA ARA KASIKLARIM AGRIYO ANLIYAMADIM NEDEN OLUYO BÖLE 3 GÜN ÖNCE İDRAR TESTİ YAPTIM BİŞİ ÇIKMADI BANA Bİ YORUM YAPARSANIZ SEVİNİRİM DOKTORA GİTMEYE BİLE KORKUYORUM HAYIRLI GÜNLER HERKEZEE…

  33. betul diyor ki:

    Merhabalar size bir sorum olacakti gecen ay 14 adet oldum bu ayda nezamn adet olmama gerekiyor tesekkurler

  34. cigdem diyor ki:

    Merhaba gecen hafta p.tesi asilamam oldu 8.gunumde kan verdim 4.86 catlatma ignesi nin etkisi olabilir dendi.biraz aceleci oldugumn farkindayim bugun 10.gunum kan verdim henuz sonucu almadim normal gebelik varsa deger kac olur yada catlatma ignesi etkisiyse deger dusermi…

    • Beyza diyor ki:

      Merhaba olasılıklı yorum yapmak hayal kırıklığından öteye gitmez.Size önerilen tarihte testi tekrarlayın

  35. esra diyor ki:

    merhaba beyza hanım bısı sormak ıstıyodum onumuzdekı hafta kısmetse bebegımızın klap atısını duyucaz 7 veya 7 bucuk haftalık olucak mugla datcadayım ıstanbula aılemın yanına gııtmek ıstıyorum 2 ay once 1 haftalık bebegımı dusurmustum otobus yolculugu yapmam sakıncalı olabılırmı sızce?

    • Beyza diyor ki:

      Merhaba daha önce düşük hikayeniz var.Yolculuk gebeğinizde risk oluştururmu bunu ancak takibinizi yapan doktora belirleyebilir.Doktorunuza danışın sevgiler

  36. zehra diyor ki:

    merhaba,bugun gebelık testı yaptırdım labaratuvardan ama mesai saatleri bıttıgı için yorumlayan olmadı testte sunlar yazıyor
    TETKİKLER H/L SONUÇLAR BİRİM REFERANS ARALIĞI
    Beta-hCG 1889 mIU/ml hamilemiyim?

  37. Çağla diyor ki:

    Merhaba ben sabah idrar testi yaptim cift cizgi cikti kan testi verdim hemen 0.75 cikti yok dediler eve geldim tekrar test yaptim yine negatif cikti anlayamadim

  38. hatice diyor ki:

    total bta hcgm 1.0 cıktı en son 18 subatta adet oldum nisen ayı geldı hala adet olmadım tarlusal kullandım yıne adet olmadım acil yardım

  39. sultan diyor ki:

    adetlerim sırasıyla 05 ocak, 29 ocak, 21 şubat ve 18 mart. 14 Nisan oldu hala adet olmadım, beta hcg yaptırdım, 0.1 çıktı ama adetimde bir gecikme söz konusu.hamile olma şansım var mı? Teşekkür ederim.

  40. NURGUI diyor ki:

    MERHABA B HCG SONUCUM 301,37 NEKADARIIK HAMIıERYIM ACABA KANTESTI SONUCUM BU TESEKKÜRIER

  41. seval diyor ki:

    6+4 haftalık hamileyim ara ara yok denilecek kadar hafif ağrı olup 2/3 dk sonra kayboluyo ama mide bulantım çok fazla bu durum sizce normalmidir sevgilerimle…

    • Beyza diyor ki:

      Merhaba 6 -7 Haftada artık gebelik belirtileri iyice başlamıştır. Mide bulantıları, kusmalar ve kokulara karşı hassasiyet iyice artmaktadır. Yorgunluk hissi ve kasık ağrılarının artması söz konusudur. Bu tür belirtiler aslında sağlıklı bir gebelik geçirdiğinizin müjdecisidir. Doktor takibinizi aksatmayın Sevgiler

  42. tuğba diyor ki:

    hayırlı akşamlarn 1nisanda tüp bebek transferim oldu 11 nisanda kan testi yaptırdı sonuç 86.41 çıktı sızce nasıl

  43. zehra diyor ki:

    merhaba son reglim 15 mart oldu 24 ile 26 gün arası regl olurum mide bulantılarım var test yaptım negativ çıktı hamile miyim degilmiyim anlamadım

  44. figen diyor ki:

    iyi günler biz eşimle 3 nisan da ve 5 nisanda cinsel ilişkiye girdik yani yumurtlama zamanımda ben dayanamayıp dün kanda bhcg baktırdım biliyorum erken baktırdım ama tutamadım kendimi:) tabi sonuç 0.100 cinsel ilişkiden sonra 1 hafta geçmiş oluyor adet tarihim ise 17 sinde.sormak istediğim şu 7 gün de olsa bhcg de hiç oynama olmaz mı örneğin 2 ye falan yükselme gibi.yoksa adet dönemimi mi beklemeliyim?teşekkür ederim.

  45. Necla Güven diyor ki:

    merhabalar 21 şubat son adet tarihimdi,adetim her ay 5-6 gün erken gelirdi buna göre 16 veya 17 mart ta adet olmam gerekiyordu olmayınca eczaneden test aldım çıkmadı,bi kaç gün sonra tekrar yaptım yine çıkmadı,normalde adet gecikmesi yaşamam bu nedenle kan da beta hcg baktırdım,ilk değerim 10 çıktı doktorum vücudun 10 a kadar beta hcg hormonu salgılayabileceğini emin olmak için de 2 gün sonra tekrar kan vermemi istedi,2 gün sonraki değerim 16 ve sırasıyla 37-83-160-361-573 ve 992 ye kadar çıktı,1 nisan da sağ kasığımda ağrı şikayetiyle acile gittim ve dış gebelikten şüphelendiler,3 gün hastanede yattım değerlerim düşmeye başladı ilk gün 442 2. günde 300 3. günde 285 e düştü,4 nisanda tekrar bakıldı ve değer yine 285 di 10 nisanda sabah saat 11 de bakılan değer 258.9 saat 3 de bakılan değerse 277 olmuştu bunun ne demek olduğunu anlamadım,eczaneden test alıp baktığımda bu defa çift çizgi pozitifti.ultrason muayenelerimde ne tüplerde ne de rahimde kese görülmedi.
    eğer dış gebelikse değerlerin düştükten sonra tekrar bu şekilde yükselmesi normal midir???

    • Beyza diyor ki:

      Merhaba necla en kısa zamanda durumunu doktorunla görüşmeni öneriyorum değer önce düşüş sonra hafif yükseliş göstermiş.

  46. ceren diyor ki:

    Merhaba, Cuma günü gelmek bilmedi, kese var mı yok mu belli olacak dedi doktor. dün meraktan gidip kan tahlili yaptırdım. 4000 küsür çıktı. Kasığımın özellikle sol bölgesine ağrı saplandıkça meraktan ölüyorum. Dış gebelik var mı diye. Bu arada solda 2 yumurtam vardı. Tahmini ilişki süreme bakarak 3 hafta olabilir hamile kaldığım diyorum ya da 2. Değerim ikiz gebelik göstergesi olabilir mi acaba? Sancı dış gebelik göstergesi midir?

    • Beyza diyor ki:

      Merhaba değere bakıp değerlendirme doğru olmaz usg incelemesi şart.Doktor takibinde olun (dış gebelik,kimyasal gebelik olup olmadığı belli aralıklarla yapılan hcg + doktor kontrolüyle belirlenebilir)

    • nevin diyor ki:

      Cerencim bende ayni durumdayim 703.0 cikti kese gorunmedi
      1 hafta sonra sol kasik agrisi ve kanamayla gittim. 203 e dusmus dktr 1 hafta sonra gel dusu
      Yapiyorsun dedi . Az once biriyle konustum kadin kobtrole gidiyor ve deger inanilmaz yukselmis
      Suan hamile bakalim bizim sonuclar ne olucak .. ben sali gunu gidicem bilgilendiririm senide
      Sende haber et hayirli gunler canimm

  47. özlem diyor ki:

    Merhaba;
    20 martta adet olmam gerekiyordu olmadım sona det tarihim 20 şubat geç döllenme oalbilr falan dediler.Kan verdim ve beta hcg değerim 33,1 çıktı.Acaba Hamilemiyim?

  48. gulşah diyor ki:

    Merhaba ben bi ilişki yaşadım şubatın 19-21-25 inde beraber olduk partnerimle korunduk bi sorun olmadı adetimi de oldum emin olmak için adetim bittikten 13 gün sonra idrar testi yaptım negatif sonuç verdi hala bi risk var mı ihtimal var mı gebelik için merak ediyorum bikaç gündür kasıklarımda agrı başladı bilgilendirirseniz memnun olurum tesekkürler

  49. ELİF diyor ki:

    Merhaba adetime 1 gü kala test yaptım çift çizgi çıktı kan testi yaptırdırdım 97.93 çıktı değerim nasıl sizce adetime bir gün varken yaptırdım.

Siz de görüş, düşünce ve sorularınızı bize iletebilirsiniz.

Önceki yazıyı okuyun:
anne_ve_bebek
Göğüs ucu içeride olanlar ne yapmalı ?

Meme uçları içeride ise ve emzirirken ağrı ve yanma hissediyorsanız ne yapmalısınız ? Göğüs ucunuz yani meme ucunuz içeride veya...

Kapat